Wat is Flotex en hoe wordt het gemaakt?

Flotex is een merknaam voor een type vloerbedekking dat bekendstaat om zijn duurzaamheid, hygiëne en comfort. Het materiaal is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Forbo en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire keuzes voor commerciële en residentiële vloerbedekking.

Flotex is gemaakt van een combinatie van nylonvezels en polymeren die worden verwerkt tot een textielweefsel. Dit weefsel wordt vervolgens op dezelfde manier behandeld als tapijt, waarbij het op een rug van PVC wordt gelamineerd om een solide, naadloze ondergrond te creëren. Het resultaat is een vloerbedekking die eruitziet en aanvoelt als tapijt, maar veel duurzamer is en makkelijker te onderhouden.

Flotex is verkrijgbaar in verschillende stijlen en patronen, waaronder effen kleuren, strepen en bloemenmotieven. Het kan ook worden aangepast om specifieke ontwerpen of logo's te bevatten, waardoor het een ideale keuze is voor bedrijven en organisaties die hun merk willen uitdragen.

Een van de belangrijkste voordelen van Flotex is dat het uiterst hygiënisch is. De vloerbedekking is behandeld met een speciaal middel dat ervoor zorgt dat bacteriën en schimmels geen kans krijgen om te groeien. Dit maakt het een populaire keuze voor zorginstellingen, scholen en andere openbare ruimtes waar hygiëne van het grootste belang is.

Flotex is ook zeer eenvoudig te onderhouden en te reinigen. Omdat het materiaal waterbestendig is, kan het worden schoongemaakt met een vochtige doek of dweil zonder dat het risico loopt om te beschadigen. Voor hardnekkige vlekken of vuil kan een speciaal reinigingsmiddel worden gebruikt.

Bij de reiniging van Flotex wordt soms gebruikgemaakt van de truckmount methode. Dit is een krachtige manier om vloeren diep te reinigen en vuil te verwijderen. De truckmount is een mobiele machine die op een vrachtwagen is gemonteerd en die wordt aangedreven door een motor. Het maakt gebruik van een combinatie van heet water en reinigingsmiddel om vuil en vlekken uit de Flotex te verwijderen.

Tijdens het proces wordt een schoonmaakoplossing onder hoge druk in de vloerbedekking gespoten, gevolgd door een extractieproces om het vuil en het reinigingsmiddel te verwijderen. Dit zorgt voor een diepere reiniging dan traditionele methoden, waardoor de levensduur van de Flotex wordt verlengd en de vloer er langer als nieuw uitziet.

Kortom, Flotex is een duurzame, hygiënische en comfortabele vloerbedekking die steeds populairder wordt in de commerciële en residentiële sector. Het wordt gemaakt van nylonvezels en polymer.

Wilt u uw Flotex laten reinigen en onderhouden, dan bent u bij Vloervernieuwing.nl aan het juiste adres!

 

GRATIS EEN OFFERTE?

Vraagt u gerust een kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw bedrijf, woning en/of situatie aan.