Inloopzones realiseren

Inloopzones realiseren

Inloopzones voor uw huis of kantoor

Als klanten vragen hoe ze hun vloer het beste kunnen beschermen, adviseren we altijd een goede inloopzone te laten plaatsen. Het type inloopzone hangt af van de specifieke behoeften en omstandigheden. Met een goede schoonloopmat voorkomt u al bij de buitendeur(en) schade aan de houten vloer!

Entreematten verlengen levensduur vloeren
Om lang plezier te houden van uw vloer adviseren wij altijd een goede inloopzone te laten plaatsen. Zeker als er veel over de vloer wordt gelopen. Zand onder de schoenen veroorzaakt namelijk krassen op een vloer. Wist u dat slijtage aan de vloer voor 70% wordt veroorzaakt door zand?

Wat voor entreematten u moet plaatsen, hangt af van de specifieke behoeften en de omstandigheden. Er is veel keuze: een schoonloopmat, een droogloopmat of een combinatie van beide.

Goede entreematten zorgen voor een schone en veilige binnenomgeving:

  • Ze verminderen onderhoudskosten (slijtage en schoonmaken).
  • Ze verminderen circa 90% vuilinloop.
  • Ze voorkomen ongevallen door uitglijden.

Wat is nu het verschil tussen een schoonloopmat en een droogloopmat?

Schoonloopmat laten plaatsen

Een schoonloopmat is gemaakt van nylon en zeer geschikt om schoenzolen schoon te schrapen. U kunt een goede schoonloopmat herkennen aan de sterk gedraaide kunststof vezels. Hierdoor blijft de pool rechtop staan en kan zand en vuil in de mat zakken.

Voordelen van een schoonloopmat

  • Levensduur vloer verlengen: de mat draagt bij aan het verminderen van slijtage en beschadiging van vloeren door schurende deeltjes, zoals zand.
  • Effectief vuil verwijderen: de mat heeft een ruw oppervlak dat vuil, stof en kleine deeltjes van schoonzolen verwijdert.
  • Hygiënische binnenomgeving: een schoonloopmat voorkomt dat vuil wordt verspreid, maar bevordert ook een hygiënische omgeving door te voorkomen dat bacteriën zich kunnen verspreiden.

Droogloopmat laten plaatsen

Een droogloopmat is gemaakt van katoen, dat voor een uitstekende drogende werking zorgt. Regelmatig stofzuigen is te adviseren, omdat voetstappen ervoor zorgen dat de katoenen pool vaak platligt. Dit voorkomt dat vuil niet in de mat zakt maar bovenop de mat blijft liggen. Om de werking van de droogloopmat te behouden, raden we aan om deze periodiek te laten reinigen en impregneren.

Voordelen van een droogloopmat

  • Vocht opnemen: de matten zijn ontworpen om water en vocht van natte schoenen te absorberen, waardoor de vloer schoon en droog blijft.
  • Levensduur vloer verlengen: behoud van de vloerbekleding, zoals een houten vloer, een gietvloer en tapijt.
  • Veilige binnenomgeving: de matten verminderen het risico op uitglijden (vocht schoenzolen wordt beter opgenomen).
  • Comfort: droogloopmatten bieden een comfortabel oppervlak om op te lopen.

Inloopzones op maat

Een schone en veilige inloopzone is maatwerk. Zowel droogloopmatten als schoonloopmatten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren/designs, afmetingen, materialen, belastingsfrequentie en hoogtes (daardoor gemakkelijk berijdbaar voor bijvoorbeeld kinderwagens, winkelwagens, transportkarretjes, rolstoelen en rollators).

Benieuwd wat de mogelijkheden van een inloopzone zijn bij u thuis of op het werk? We komen altijd vrijblijvend langs om de mogelijkheden van een goede inloopzone te bespreken.

Onderhoud is behoud!

Inloopzones bij houten of PVC vloeren

Heeft u een houten vloer of een PVC vloer? Dan wilt u uw kostbare vloer toch graag beschermen. Een inloopzone voorkomt dat er vuil en zand op de houten of de PVC vloer terecht komt. Vuil dat werkt als schuurmateriaal op de vloer en daarmee ongewenste krassen achterlaat.

Een goede inloopzone spaart aantoonbaar schoonmaaktijd en helpt bij het beschermen van uw vloer tegen slijtage.

Tags

GRATIS EEN OFFERTE?

Vraagt u gerust een kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw bedrijf, woning en/of situatie aan.