Veelgestelde vragen over harde vloeren

Marmer kristalliseren is een techniek om natuursteen zoals marmer te renoveren. Door het gebruik van een remineraliserende vloeistof en lichte polijsting, worden de mineralen in het marmer geactiveerd en de oude toplaag vernieuwd. Dit gebeurt echter op microniveau, waardoor de afschuring van de toplaag niet waarneembaar is. Marmer kristalliseren kan worden toegepast om een nieuwe vloer af te werken of om een oude vloer op te knappen, vooral bij hoogwaardige soorten marmer zoals Laperto en Travertin. De techniek kan ook zorgen voor verdichting van het oppervlak, waardoor de vloer minder vlek- en vuilgevoelig wordt en eventuele nieuwe slijtage wordt vertraagd. Bovendien zorgt het voor een meer krasbestendige vloer, waardoor het geheel een hogere glans heeft en een betere uitstraling geeft.

Het kristalliseren van marmer is niet geschikt voor alle soorten natuursteen. Om de gewenste resultaten te bereiken, moet de vloer aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals een egale ondergrond en een hoge kalkwaarde. De oorspronkelijke oppervlaktebewerking moet ook goed worden bekeken, zoals een verzoet of gepolijst niveau.

Hoe vaak u uw marmeren vloer moet kristalliseren hangt af van verschillende factoren, zoals hoe vaak de vloer belopen wordt. In een woonhuis met een relatief laag belopingsgraad kan twee keer per jaar onderhoud voldoende zijn, terwijl in een bedrijfspand met dagelijks tientallen tot honderden bezoekers de hoeveelheid benodigde onderhoudsbeurten drastisch toeneemt.

Marmer kristalliseren heeft vele voordelen en kan bijdragen aan de verbetering van de staat van uw vloer. Als u geïnteresseerd bent in het laten kristalliseren van uw marmeren vloer en op zoek bent naar een professionele partij die u hierbij kan helpen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

GRATIS EEN OFFERTE?

Vraagt u gerust een kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw bedrijf, woning en/of situatie aan.