Onderhoud natuurstenen vloer

Natuurstenen vloeren onderhouden met de juiste onderhoudsproducten; daardoor heeft u langer plezier van de vloer! Natuursteen vloeren, zoals graniet, travertin hardsteen, leisteen, kwartsiet en zandsteen, zijn een kostbare investering. Daarnaast zijn ze ook nog eens onderhevig aan vervuiling en slijtage.

Hoe dient een prachtige vloer van bijvoorbeeld graniet, marmer, hardsteen, leisteen, travertin of zandsteen nu precies te worden onderhouden?

Natuurstenen vloer schoonmaken

Een natuurstenen vloer reinigen we altijd heel grondig, zodat alle vetten, vuil en de opgebouwde lagen onderhoudsmiddelen (ontstaan door het schoonmaken van de vloer) zijn verdwenen. Afhankelijk van het type natuursteen en uw wensen, betreffende de uitstraling, polijsten wij de vloer. Polijsten zorgt ervoor dat de vloer een mooie, egale hoogglans krijgt. Indien de vloer is beschadigd, repareren wij dit tijdens de behandeling.

Na de behandeling brengen wij op een natuurstenen vloeren een beschermlaag aan. Deze laag zorgt voor extra bescherming tegen krassen en andere beschadigingen. Daarnaast wordt voorkomen dat vloeistoffen niet in de stenen en voegen worden opgenomen. Mocht bijvoorbeeld met koffie worden gemorst, dan ontstaan er geen vlekken. Afhankelijk van het type steen gebruiken wij hiervoor verschillende soorten impregnatie of verzegelaar.

Natuurstenen vloer kristalliseren

Indien een natuurstenen vloer weinig krassen en/of andere beschadigingen heeft, maken we gebruik van de kristalliseermethode. Door de vloer te kristalliseren zullen de stenen weer glanzen. De kosten zijn beduidend lager dan wanneer we een natuurstenen vloeren dienen te zoeten of polijsten. Dat maakt kristalliseren ideaal voor periodiek onderhoud.

Kwaliteitsproducten

We behandelen niet alleen natuurstenen vloeren. Ook trappen en plinten worden door ons onderhouden. Hiervoor hebben we een eigen lijn kwaliteitsproducten ontwikkelt voor natuursteen en keramische oppervlakken. Producten die milieuvriendelijk en niet schadelijk voor de gezondheid zijn.

Natuurstenen vloer milieuvriendelijk onderhouden

Natuurstenen vloeren onderhouden we met milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare producten. Deze producten zijn, voor zover deze aan het Duitse wasmiddelenbesluit moeten voldoen, bij het UMWELTBUNDESAMT BERLIN geregistreerd . Alle beschermende- en onderhoudsproducten zijn op antislipwaarde getest. De producten gebruiken wij voor het impregneren, verzegelen, afwerken en onderhouden van diverse soorten natuursteen. Alle instructies per specifieke vloer zijn bij ons te verkrijgen.

Advies onderhoud natuurstenen vloer

Als klant ontvangt u van ons een onderhoudsprogramma voor uw natuurstenen vloer. In dit programma staat precies omschreven hoe u uw vloer het beste kunt onderhouden. Daarnaast adviseren we over de onderhoudsmiddelen. Op deze manier houdt u lang plezier van een prachtige vloer.

kosten vloer onderhoud?

Wilt u meer informatie over het onderhouden van uw vloer? Vraag ons dan om een vrijblijvende offerte!

Wilt u liever iemand spreken, neem telefonisch contact met ons op via 0599-650299 of vraag een terugbel verzoek aan.

Bij Vloervernieuwing.nl 'GOP de Boer' zijn we gespecialiseerd in het onderhouden van natuurstenen vloeren. Daarvoor komen wij graag periodiek bij u langs. Onderhoud is behoud!

 

Tags

GRATIS EEN OFFERTE?

Vraagt u gerust een kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw bedrijf, woning en/of situatie aan.