Veelgestelde vragen over PVC vloeren

PVC-vloeren zijn een populaire keuze voor zowel residentiële als commerciële toepassingen vanwege hun duurzaamheid, eenvoudige installatie en onderhoud, en stijlvolle uitstraling. Hieronder worden de verschillende soorten PVC-vloeren beschreven:

 1. PVC-klikvloeren: PVC-klikvloeren zijn een van de meest populaire soorten PVC-vloeren omdat ze gemakkelijk te installeren zijn en kunnen worden geplaatst zonder lijm of andere bevestigingsmiddelen. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen en zijn een goede optie voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

 2. PVC-tegels: PVC-tegels zijn een andere veelgebruikte soort PVC-vloer die veel lijkt op keramische tegels of natuursteen. PVC-tegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en kunnen worden geïnstalleerd met of zonder voeg. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.

 3. Homogene PVC-vloeren: Homogene PVC-vloeren bestaan uit een enkele laag PVC-materiaal zonder enige extra lagen. Deze vloeren zijn duurzaam, geluiddempend en antislip, en worden vaak gebruikt in ziekenhuizen, scholen en andere openbare ruimtes.

 4. Heterogene PVC-vloeren: Heterogene PVC-vloeren zijn opgebouwd uit meerdere lagen, waaronder een toplaag van PVC, een dragerlaag en een onderlaag. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en kwaliteiten en zijn ideaal voor residentiële toepassingen.

 5. PVC-stroken: PVC-stroken, ook wel vinylstroken genoemd, lijken op houten planken en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. PVC-stroken zijn duurzaam, waterdicht en eenvoudig te onderhouden, waardoor ze een goede keuze zijn voor keukens, badkamers en andere vochtige ruimtes.

 6. Losliggende PVC-vloeren: Losliggende PVC-vloeren zijn een alternatief voor traditionele klikvloeren en kunnen zonder lijm worden geïnstalleerd. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren en zijn eenvoudig te vervangen en te verplaatsen.

 7. PVC-vloeren met textielrug: PVC-vloeren met textielrug hebben een zachte textielrug die extra comfort en geluiddemping biedt. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en zijn een goede keuze voor woonkamers, slaapkamers en andere ruimtes waar comfort belangrijk is.

 8. Design PVC-vloeren: Design PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende patronen, kleuren en texturen en zijn ontworpen om eruit te zien als natuurlijke materialen zoals hout, steen, beton en keramiek. Deze vloeren bieden de look van een natuurlijk materiaal zonder de kosten en onderhoudsvereisten.

 9. Antistatische PVC-vloeren: Antistatische

Heb je vragen over het leggen of onderhoud van een van de bovenstaande PVC vloeren, neem dan gerust contact met ons op.

Eerlijk! Nee.

PVC vloeren hebben over het algemeen een hoge mate van krasbestendigheid, maar het niveau van krasbestendigheid kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van het PVC materiaal en de afwerking van de vloer. In het algemeen hebben PVC vloeren een betere krasbestendigheid dan bijvoorbeeld laminaat- of houten vloeren.

Een belangrijke factor die bijdraagt ​​aan de krasbestendigheid van PVC vloeren is de toplaag, die meestal is gemaakt van polyurethaan (PU). De dikte en kwaliteit van de PU-laag kan variëren en bepaalt mede de krasbestendigheid van de vloer. Bij hoogwaardige PVC vloeren met een dikke, sterke PU-laag zal de vloer minder snel krassen en slijtage vertonen dan bijvoorbeeld een goedkopere PVC vloer met een dunnere PU-laag.

Het is echter belangrijk om op te merken dat geen enkele vloer volledig krasbestendig is. Zelfs de sterkste en duurste PVC vloeren kunnen beschadigd raken door bijvoorbeeld scherpe voorwerpen, zware voorwerpen die op de vloer vallen of door het schuiven van zware meubels. Daarom is het belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om krassen te voorkomen, zoals het gebruik van viltjes onder meubels, het vermijden van het dragen van schoenen met scherpe hakken en het regelmatig onderhouden van de vloer om deze in goede conditie te houden.

Kortom, hoewel PVC vloeren over het algemeen zeer krasbestendig zijn, is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de vloer en de toplaag om de beste bescherming te bieden tegen krassen en slijtage.

Een PVC vloer is een duurzame en slijtvaste vloerbedekking die een goede keuze kan zijn voor veel huishoudens en commerciële ruimtes. Om ervoor te zorgen dat je PVC vloer er lang goed uit blijft zien, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om krassen en strepen te voorkomen. Hier zijn enkele tips om krassen en strepen op je PVC vloer te voorkomen.

 1. Gebruik viltjes onder meubels Wanneer je meubels op de PVC vloer plaatst, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze niet direct op de vloer rusten. Meubels kunnen krassen en strepen veroorzaken als ze over de vloer worden verplaatst. Door viltjes onder de poten van meubels te plaatsen, wordt de wrijving tussen het meubelstuk en de vloer verminderd en wordt de kans op krassen en strepen geminimaliseerd.

 2. Vermijd hoge hakken en schoenen met zwarte zolen Hoge hakken en schoenen met zwarte zolen kunnen krassen en strepen op de PVC vloer achterlaten. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om schoenen met platte zolen te dragen op de PVC vloer. Als je hakken of schoenen met zwarte zolen draagt, is het raadzaam om bij de ingang van de ruimte een schoonloopmat te plaatsen, zodat vuil en kleine steentjes van de schoenen worden verwijderd.

 3. Houd de vloer schoon Het is belangrijk om de PVC vloer regelmatig schoon te houden om krassen en strepen te voorkomen. Gebruik een stofzuiger of een zachte bezem om stof en vuil te verwijderen. Reinig de vloer daarnaast regelmatig met een vochtige dweil en een mild reinigingsmiddel om vuil en vlekken te verwijderen. Het is belangrijk om geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponsjes te gebruiken, omdat deze krassen op de vloer kunnen veroorzaken.

 4. Vermijd scherpe voorwerpen Scherpe voorwerpen kunnen krassen op de PVC vloer veroorzaken. Wees daarom voorzichtig met het plaatsen en verplaatsen van voorwerpen zoals tafels, stoelen en andere meubels. Vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen zoals messen en scharen op de PVC vloer. Als je iets wilt snijden, is het raadzaam om een snijplank te gebruiken.

 5. Gebruik een deurmat Plaats een deurmat bij de ingang van de ruimte om vuil en stof van buiten te voorkomen. Hierdoor wordt voorkomen dat vuil en stof op de PVC vloer worden verspreid, waardoor de kans op krassen en strepen wordt verminderd.

 6. Verplaats zware voorwerpen met beleid Als je zware voorwerpen zoals een koelkast of wasmachine moet verplaatsen, zorg er dan voor dat je deze voorwerpen niet over de PVC vloer

Palazzo PVC en Attico PVC zijn beide prachtige vloercollecties van Belakos, maar ze hebben enkele verschillen die de keuze tussen de twee kunnen beïnvloeden:

Palazzo PVC:

 • Tijdloos van nu: De Palazzo-vloer straalt warmte, charme en tijdloze elegantie uit.
 • XL-planken: De planken zijn breder en langer, waardoor ze een ruimtelijk gevoel creëren.
 • Visgraatpatroon: De Palazzo kan ook in een visgraatpatroon worden gelegd voor een klassieke uitstraling.
 • Onderhoudsvriendelijk: Gemakkelijk schoon te houden en duurzaam.
 • Verschillende kleuren: Van warme houttinten tot koelere, stoere tinten.

Attico PVC:

 • Natuurlijke uitstraling: Attico brengt de natuur in huis met een houten vloerlook.
 • Verschillende groottes in planken: Je kunt variëren in de grootte van de planken voor jouw gewenste uitstraling.
 • Geschikt voor vloerverwarming: Comfortabel en warm aan je voeten.
 • Extra matte toplaag: Zowel mooi als praktisch.
 • Geschikt voor diverse interieurs: Van landelijk tot stoer wonen.

Beide vloeren zijn waterbestendig, vuilafstotend en slijtvast. Kies degene die het beste past bij jouw stijl en behoeften!

Bekijk hier de PVC vloeren van Belakos

Lijmvlekken op PVC-vloeren kunnen een onaangename uitstraling hebben en de levensduur van de vloer verkorten als ze niet tijdig worden verwijderd. Gelukkig zijn er verschillende methoden om lijmvlekken van PVC-vloeren te verwijderen, afhankelijk van het type lijm dat is gebruikt. Hieronder vindt u een aantal tips om lijmresten op een PVC-vloer te verwijderen.

 1. Verwijder de overtollige lijm: Gebruik een plastic spatel of een schraper om de overtollige lijm voorzichtig van de vloer te schrapen. Vermijd het gebruik van metalen voorwerpen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen.

 2. Verwijder de lijm met water en zeep: Vul een emmer met warm water en voeg een paar druppels afwasmiddel toe. Dompel een schone doek of een zachte spons in de oplossing en wring hem uit. Gebruik de doek of spons om de lijmresten voorzichtig van de vloer te wrijven. Spoel de vloer af met schoon water en droog hem af met een droge doek.

 3. Gebruik azijn: Als water en zeep niet werken, kunt u azijn proberen. Meng gelijke delen water en witte azijn en breng het mengsel aan op de lijmresten. Laat de azijn enkele minuten inwerken en gebruik vervolgens een schone doek of spons om de lijmresten voorzichtig weg te vegen. Spoel de vloer af met schoon water en droog hem af.

 4. Gebruik nagellakremover: Als de lijmresten hardnekkig zijn, kunt u nagellakremover gebruiken. Breng een kleine hoeveelheid nagellakremover aan op een schone doek en wrijf voorzichtig over de lijmresten. Wees voorzichtig bij het gebruik van nagellakremover, omdat het de afwerking van de vloer kan beschadigen. Spoel de vloer af met schoon water en droog hem af.

 5. Gebruik een commerciële lijmverwijderaar: Als geen van de bovenstaande methoden werkt, kunt u een commerciële lijmverwijderaar proberen. Zorg ervoor dat u een lijmverwijderaar kiest die veilig is voor PVC-vloeren en volg de instructies op de verpakking.

Tips:

 • Test altijd een klein deel van de vloer voordat u begint met het verwijderen van de lijm, om er zeker van te zijn dat de methode geen schade toebrengt aan de vloer.
 • Gebruik nooit schuurmiddelen of schurende sponzen om de lijmresten te verwijderen, omdat deze krassen op de vloer kunnen veroorzaken.
 • Wees voorzichtig bij het gebruik van chemicaliën om lijmresten te verwijderen, omdat sommige chemicaliën de afwerking van de vloer kunnen beschadigen.

PVC vloeren kunnen inderdaad geschikt zijn voor mensen met allergieën, omdat ze meestal geen stof, vuil en andere allergenen vasthouden zoals bijvoorbeeld tapijt. Daarnaast is het schoonmaken van PVC vloeren relatief eenvoudig, waardoor allergenen zoals stof en pollen gemakkelijker kunnen worden verwijderd.

Een belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van een PVC vloer is echter de mogelijke aanwezigheid van weekmakers en andere chemicaliën die bij sommige mensen allergische reacties kunnen veroorzaken. Weekmakers worden gebruikt om PVC flexibel te maken en kunnen uitlogen in de lucht en een negatief effect hebben op de binnenluchtkwaliteit. Het is daarom belangrijk om bij het kiezen van een PVC vloer op zoek te gaan naar producten die geen of minimale weekmakers bevatten. Er zijn steeds meer PVC vloeren op de markt die geproduceerd zijn zonder schadelijke stoffen, en deze zijn vaak voorzien van keurmerken die aangeven dat ze veilig zijn voor de gezondheid.

Het is ook belangrijk om op te merken dat PVC vloeren mogelijk niet geschikt zijn voor mensen met een gevoeligheid voor geuren. PVC vloeren kunnen namelijk tijdelijk een lichte geur afgeven wanneer ze net zijn geïnstalleerd, die na verloop van tijd verdwijnt. Mensen die gevoelig zijn voor geuren kunnen deze geur als onaangenaam ervaren. Het is daarom aan te raden om de vloer goed te laten uitwasemen voordat deze in gebruik wordt genomen.

Over het algemeen kunnen PVC vloeren dus geschikt zijn voor mensen met allergieën, maar het is belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van de vloer en de eventuele aanwezigheid van weekmakers en andere chemicaliën. Het is ook raadzaam om de vloer goed te laten uitwasemen voordat deze in gebruik wordt genomen, en om de ruimte goed te ventileren om de binnenluchtkwaliteit te optimaliseren. Als je twijfelt over de geschiktheid van een PVC vloer in jouw specifieke situatie, dan is het raadzaam om contact op te nemen met een specialist op dit gebied voor advies.

Astma en/of allergie

Het longfonds adviseert voor astmapatiënten het gebruik van harde vloerbedekking en adviseert zelfs specifiek laminaat- en PVC-vloeren. Doordat de toplaag van een PVC vloer niet poreus en geheel gesloten is kunnen stofdeeltjes zich niet hechten aan de vloer en wordt er dus eenvoudig met regelmatig stofzuigen een goed klimaat geschapen dat de luchtwegen vrij baan verleent.

De meest gebruikte zoekwoorden voor PVC vloeren kunnen variëren afhankelijk van het land en de taal, maar hier zijn enkele voorbeelden van veelgebruikte zoekwoorden:

 1. PVC vloeren
 2. PVC vloerbedekking
 3. PVC vloerplanken
 4. PVC vloertegels
 5. PVC click vloeren
 6. PVC laminaat
 7. PVC stroken
 8. PVC tegels
 9. PVC vloer leggen
 10. PVC vloer prijs

Andere gerelateerde zoekwoorden kunnen zijn: PVC vloer onderhoud, PVC vloer kleuren, PVC vloer design, PVC vloer renovatie, PVC vloer voor keuken of badkamer, PVC vloer duurzaamheid en PVC vloer merken. Het is belangrijk om te vermelden dat de meest gebruikte zoekwoorden kunnen veranderen afhankelijk van de trends, seizoenen en zoekgedrag van consumenten.

PVC-vloeren zijn populair vanwege hun duurzaamheid en eenvoudig onderhoud. PVC-vloeren worden gemaakt van polyvinylchloride (PVC), een kunststof polymeer. Een van de belangrijkste componenten van PVC zijn weekmakers, die worden gebruikt om het materiaal flexibel en buigzaam te maken.

Weekmakers zijn een soort additieven die aan kunststoffen worden toegevoegd om ze buigzamer te maken. Ze worden gebruikt in een breed scala aan producten, waaronder plastic zakken, speelgoed, medische apparatuur en meubels. Weekmakers worden ook gebruikt in PVC-vloeren om het materiaal buigzamer te maken en om de vloer flexibel en veerkrachtig te houden.

Er zijn verschillende soorten weekmakers die in PVC-vloeren worden gebruikt, waaronder ftalaten, adipaten en trimellitates. Ftalaten zijn de meest gebruikte weekmakers en worden al sinds de jaren 1950 in PVC-producten gebruikt. Deze weekmakers worden gebruikt omdat ze goedkoop zijn en de beste prestaties leveren in termen van flexibiliteit en duurzaamheid.

Hoewel PVC-vloeren meestal veilig zijn voor gebruik in huis, zijn sommige mensen bezorgd over de mogelijke gezondheidseffecten van weekmakers. Er zijn enkele studies die suggereren dat blootstelling aan hoge niveaus van ftalaten kan leiden tot gezondheidsproblemen, waaronder allergieën en astma. Sommige mensen zijn gevoeliger voor weekmakers dan anderen, afhankelijk van hun genetische aanleg en de hoeveelheid blootstelling.

Als u allergisch bent voor weekmakers, kunt u mogelijk symptomen ervaren zoals huiduitslag, jeukende ogen, niezen en kortademigheid. Mensen met een voorgeschiedenis van allergieën, astma of gevoelige huid moeten mogelijk voorzichtig zijn bij het kiezen van PVC-vloeren of andere kunststof producten.

Gelukkig zijn er nu veel PVC-vloeren op de markt die ftalaatvrij zijn. Deze vloeren worden gemaakt zonder het gebruik van ftalaten of andere schadelijke chemicaliën en zijn een veiligere optie voor mensen met allergieën of gevoeligheden. Fabrikanten van PVC-vloeren zijn zich bewust van de bezorgdheid van consumenten over weekmakers en werken hard om veilige alternatieven te ontwikkelen.

Om de kans op allergische reacties te verminderen, is het belangrijk om uw PVC-vloer regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Stofzuig de vloer minstens één keer per week om vuil en stof te verwijderen. Gebruik een dweil en een mild reinigingsmiddel om vlekken en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen die de weekmakers in de vloer kunnen aantasten.

In conclusie, PVC-vloeren bevatten weekmakers die worden gebruikt om het materiaal flexibel en buigzaam te maken. Ftalaten zijn de meest gebruikte weekmakers, maar er zijn nu ftala

Als het gaat om allergieën tegen weekmakers in PVC, is het belangrijk om te weten dat niet alle PVC-vloeren weekmakers bevatten. Weekmakers zijn chemicaliën die worden gebruikt om PVC buigzamer te maken en zijn niet inherent giftig. Sommige mensen kunnen echter gevoelig zijn voor bepaalde weekmakers en allergische reacties vertonen. Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het werken met PVC-producten en indien nodig beschermende kleding en handschoenen te dragen.

Het dagelijks schoonmaken van PVC vinyl is een relatief eenvoudige taak die u in staat stelt om de levensduur van uw vloer te verlengen en de algehele uitstraling ervan te behouden. Hieronder vindt u een gids met stappen die u kunt volgen om uw PVC vinyl vloer dagelijks schoon te maken:

Stap 1: Verwijder los vuil

Voordat u begint met het schoonmaken van uw PVC vinyl vloer, is het belangrijk om eerst los vuil te verwijderen. Dit kan worden gedaan door de vloer te vegen met een zachte bezem of een stofzuiger met een zachte borstel. Op deze manier voorkomt u dat vuil zich ophoopt op de vloer en krassen veroorzaakt tijdens het reinigen.

Stap 2: Maak een schoonmaakoplossing

Maak een schoonmaakoplossing door een mild reinigingsmiddel toe te voegen aan een emmer warm water. Het is belangrijk om een mild reinigingsmiddel te kiezen om te voorkomen dat u de vloer beschadigt. Vermijd het gebruik van bijtende schoonmaakmiddelen zoals bleekmiddel, ammoniak of azijn, omdat deze schade kunnen veroorzaken aan uw PVC vinyl vloer.

Stap 3: Reinig de vloer

Doop een mop of een zachte doek in de schoonmaakoplossing en wring deze uit om overtollig water te verwijderen. Begin in een hoek van de kamer en werk geleidelijk naar de andere kant toe. Zorg ervoor dat u niet te veel water gebruikt tijdens het schoonmaken, omdat dit waterschade aan uw vloer kan veroorzaken. Veeg de vloer voorzichtig schoon en zorg ervoor dat u geen water achterlaat op de vloer.

Stap 4: Droog de vloer

Gebruik een schone, droge doek of mop om de vloer te drogen. Zorg ervoor dat u al het overtollige water op de vloer verwijdert om waterschade te voorkomen. U kunt ook een droogloopmat of een handdoek op de vloer leggen om het droogproces te versnellen.

Stap 5: Onderhoud

Om uw PVC vinyl vloer in goede staat te houden, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Dit omvat het voorkomen van krassen door het gebruik van viltbeschermers onder meubels, het vermijden van het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen en het regelmatig bijwerken van de afwerkingslaag van de vloer.

Conclusie

Het dagelijks schoonmaken van PVC vinyl is een relatief eenvoudige taak die u in staat stelt om de levensduur van uw vloer te verlengen en de algehele uitstraling ervan te behouden. Door regelmatig schoon te maken en onderhoud uit te voeren, kunt u ervoor zorgen dat uw PVC vinyl vloer er altijd als nieuw uitziet.

PVC vloeren worden steeds populairder vanwege hun duurzaamheid, eenvoudige installatie en onderhoud. Ze zijn gemaakt van polyvinylchloride (PVC) en hebben een gladde en vlakke afwerking die gemakkelijk schoon te maken is. Maar is een PVC vloer geschikt voor appartementen? In dit artikel zullen we de voordelen en nadelen van PVC vloeren bespreken en kijken of ze geschikt zijn voor appartementen.

Voordelen van PVC vloeren

 1. Duurzaamheid: PVC vloeren zijn zeer duurzaam en kunnen tegen een stootje. Ze zijn bestand tegen krassen, vlekken en slijtage, waardoor ze ideaal zijn voor drukke huishoudens.

 2. Waterbestendigheid: PVC vloeren zijn waterbestendig en kunnen in natte ruimtes zoals badkamers en keukens worden geïnstalleerd. Dit maakt ze ook ideaal voor appartementen waar lekkages kunnen optreden.

 3. Eenvoudige installatie: PVC vloeren zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen speciale vaardigheden of gereedschap. Dit maakt ze ideaal voor doe-het-zelvers of voor huurders die een tijdelijke vloer willen installeren.

 4. Onderhoudsgemak: PVC vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Ze hoeven alleen maar te worden geveegd en af en toe te worden gedweild om er als nieuw uit te blijven zien.

 5. Geluidsdemping: PVC vloeren hebben goede geluidsisolerende eigenschappen, wat betekent dat ze het geluid van voetstappen en andere geluiden dempen. Dit is vooral belangrijk voor appartementen waar buren onder of boven elkaar wonen.

Zijn PVC vloeren geschikt voor appartementen?

Over het algemeen zijn PVC vloeren geschikt voor appartementen vanwege hun duurzaamheid, waterbestendigheid en eenvoudige installatie. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat ideaal is voor drukke huishoudens. Het geluidsisolerende vermogen van PVC-vloeren is ook een groot voordeel in appartementen.

Een ander voordeel van PVC vloeren is dat ze relatief dun zijn en weinig onderhoud nodig hebben.

Bekijk hier ons aanbod PVC vloeren

Ja, het is raadzaam om een nieuwe PVC vloer te laten acclimatiseren voordat je hem installeert. PVC vloeren zijn gevoelig voor temperatuurveranderingen, vocht en luchtvochtigheid, en acclimatisatie zorgt ervoor dat de vloer zich kan aanpassen aan de omgeving waarin hij wordt geïnstalleerd.

Acclimatisatie betekent dat de PVC vloer enige tijd in de ruimte wordt bewaard waarin hij zal worden geïnstalleerd voordat de installatie begint. Dit stelt de vloer in staat om te wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid van de ruimte. Het is belangrijk om de PVC vloer minstens 24 uur te laten acclimatiseren, maar het kan ook langer duren, afhankelijk van de grootte van de ruimte en de omstandigheden.

Als de PVC vloer niet wordt geacclimatiseerd voordat hij wordt geïnstalleerd, kan dit leiden tot problemen zoals kromtrekken, uitzetten of krimpen van de vloer. Dit kan vervolgens leiden tot openingen of scheuren tussen de vloerplanken of tegels, waardoor de vloer er niet mooi uitziet en minder duurzaam is.

Het is belangrijk om de PVC vloer in de ruimte te laten acclimatiseren waarin hij zal worden geïnstalleerd, zodat de vloer kan wennen aan de specifieke omstandigheden van die ruimte. Als de ruimte bijvoorbeeld erg vochtig is, kan dit van invloed zijn op de afmetingen van de PVC vloer, dus is het belangrijk om hem te laten acclimatiseren in die vochtige omgeving om ervoor te zorgen dat de vloer zich aanpast aan de vochtigheid van de ruimte.

Als je PVC vloer wordt geïnstalleerd door een professional, zorg er dan voor dat je vraagt naar het acclimatisatieproces. Zij zullen je kunnen adviseren over de specifieke acclimatisatietijd die nodig is voor de PVC vloer die je hebt gekozen en de omstandigheden van de ruimte waarin de vloer zal worden geïnstalleerd. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant en de installateur op te volgen om ervoor te zorgen dat je PVC vloer goed wordt geïnstalleerd en er goed uitziet voor vele jaren.

Een PVC-vloer is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid, onderhoudsgemak en de brede beschikbaarheid van verschillende ontwerpen en patronen. Om ervoor te zorgen dat uw PVC-vloer jarenlang meegaat, is het belangrijk om hem goed te onderhouden. Een goede basisbehandeling is daarbij essentieel. Hieronder worden de stappen beschreven die u kunt volgen om uw PVC-vloer in topconditie te houden.

Stap 1: Verwijder los vuil Voordat u uw PVC-vloer gaat reinigen, moet u eerst alle losse vuildeeltjes van de vloer verwijderen. Gebruik hiervoor een stofzuiger, een zachte bezem of een microvezeldoek. Als er vlekken op de vloer zitten, kunt u deze het beste direct behandelen.

Stap 2: Reinig de vloer met een mild reinigingsmiddel Reinig uw PVC-vloer met een mild reinigingsmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor PVC-vloeren. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want deze kunnen de vloer beschadigen. Verdunde huishoudelijke schoonmaakmiddelen of afwasmiddel kunnen ook worden gebruikt om de vloer te reinigen. Breng het reinigingsmiddel aan op de vloer met een dweil of een mop en wrijf de vloer grondig schoon. Zorg ervoor dat u de vloer niet te nat maakt, want te veel vocht kan de vloer beschadigen.

Stap 3: Spoel de vloer af Spoel de vloer na het reinigen af met schoon water om alle zeepresten en vuil te verwijderen. Gebruik hiervoor een schone dweil of mop. Zorg er ook hier weer voor dat u de vloer niet te nat maakt.

Stap 4: Droog de vloer Laat de vloer na het spoelen drogen. Gebruik hiervoor een schone droge doek of laat de vloer op natuurlijke wijze drogen. Zorg er ook hier weer voor dat u de vloer niet te nat maakt, want te veel vocht kan de vloer beschadigen.

Stap 5: Breng een beschermlaag aan Om de PVC-vloer te beschermen tegen krassen en slijtage, kunt u een beschermlaag aanbrengen. Dit kan een speciale PVC-beschermer zijn die u bij een bouwmarkt kunt kopen. Breng de beschermlaag aan met een schone dweil of mop en volg de instructies op de verpakking.

Stap 6: Onderhoud de vloer regelmatig Om uw PVC-vloer in topconditie te houden, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Dit betekent dat u regelmatig de vloer moet stofzuigen, vlekken moet behandelen en de vloer moet dweilen met een mild reinigingsmiddel. Vermijd het gebruik van schurende reinigingsmiddelen of harde borstels, omdat deze de vloer kunnen beschadigen.

GRATIS EEN OFFERTE?

Vraagt u gerust een kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw bedrijf, woning en/of situatie aan.