Wat is een goede basisbehandeling van een PVC vloer?

Een PVC-vloer is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid, onderhoudsgemak en de brede beschikbaarheid van verschillende ontwerpen en patronen. Om ervoor te zorgen dat uw PVC-vloer jarenlang meegaat, is het belangrijk om hem goed te onderhouden. Een goede basisbehandeling is daarbij essentieel. Hieronder worden de stappen beschreven die u kunt volgen om uw PVC-vloer in topconditie te houden.

Stap 1: Verwijder los vuil Voordat u uw PVC-vloer gaat reinigen, moet u eerst alle losse vuildeeltjes van de vloer verwijderen. Gebruik hiervoor een stofzuiger, een zachte bezem of een microvezeldoek. Als er vlekken op de vloer zitten, kunt u deze het beste direct behandelen.

Stap 2: Reinig de vloer met een mild reinigingsmiddel Reinig uw PVC-vloer met een mild reinigingsmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor PVC-vloeren. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want deze kunnen de vloer beschadigen. Verdunde huishoudelijke schoonmaakmiddelen of afwasmiddel kunnen ook worden gebruikt om de vloer te reinigen. Breng het reinigingsmiddel aan op de vloer met een dweil of een mop en wrijf de vloer grondig schoon. Zorg ervoor dat u de vloer niet te nat maakt, want te veel vocht kan de vloer beschadigen.

Stap 3: Spoel de vloer af Spoel de vloer na het reinigen af met schoon water om alle zeepresten en vuil te verwijderen. Gebruik hiervoor een schone dweil of mop. Zorg er ook hier weer voor dat u de vloer niet te nat maakt.

Stap 4: Droog de vloer Laat de vloer na het spoelen drogen. Gebruik hiervoor een schone droge doek of laat de vloer op natuurlijke wijze drogen. Zorg er ook hier weer voor dat u de vloer niet te nat maakt, want te veel vocht kan de vloer beschadigen.

Stap 5: Breng een beschermlaag aan Om de PVC-vloer te beschermen tegen krassen en slijtage, kunt u een beschermlaag aanbrengen. Dit kan een speciale PVC-beschermer zijn die u bij een bouwmarkt kunt kopen. Breng de beschermlaag aan met een schone dweil of mop en volg de instructies op de verpakking.

Stap 6: Onderhoud de vloer regelmatig Om uw PVC-vloer in topconditie te houden, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Dit betekent dat u regelmatig de vloer moet stofzuigen, vlekken moet behandelen en de vloer moet dweilen met een mild reinigingsmiddel. Vermijd het gebruik van schurende reinigingsmiddelen of harde borstels, omdat deze de vloer kunnen beschadigen.

GRATIS EEN OFFERTE?

Vraagt u gerust een kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw bedrijf, woning en/of situatie aan.