Natuursteen vloer kristalliseren bij Hogeschool

Natuursteen vloer gekristalliseerd Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) krijgt dagelijks veel studenten en werknemers over de vloer. Om de vloeren in uitstekende conditie te houden, is vloeronderhoud essentieel. We hebben in totaal 400 meter aan natuursteen vloeren gekristalliseerd. Alle doffe plekken op de vloer zijn verwijderd. Wie nu HKU binnenstapt, loopt over een prachtige, glimmende vloer!

Bestaande vloer kristalliseren

Een vloer kristalliseren is alleen geschikt als de vloer een hoge kalkwaarde bevat, zoals marmer, kalkzandsteen, travertin en terazzo. Kristalliseren zorgt ervoor dat een doffe vloer weer glanst. De mate van glanzen hangt af van een gezoete of een gepolijste oppervlaktebewerking.

Waarom een bestaande vloer kristalliseren?

Het kristalliseren van een bestaande natuurstenen vloer zorgt ervoor dat de glans weer wordt hersteld. Lichte beschadigingen, waaronder ondiepe krassen, worden verwijderd of minder zichtbaar. Diepe krassen en oneffenheden zullen zichtbaar blijven. Mocht de vloer beschadigd zijn, dan adviseren we om de vloer te laten polijsten, vlakschuren of schuren.

Werkwijze vloer kristalliseren

Alvorens we beginnen met het kristalliseren van de vloer, verwijderen we eerst een eventuele beschermlaag. Hiervoor wordt de vloer intensief gereinigd. Vervolgens gaan we met een boenmachine over de vloer. Door te boenen neemt de glans weer toe en wordt de steen harder.

Onderhoud natuursteen vloer

Hoe vaak een natuursteen vloer moet worden gekristalliseerd, is afhankelijk van hoe intensief de vloer wordt belopen. HKU is een groot, openbaar gebouw waar dagelijks honderden tot duizenden mensen rondlopen. Deze vloer wordt zwaar belast, waardoor slijtage en looppaden snel zichtbaar zullen zijn. Periodiek onderhoud van een half jaar tot een jaar is zeker aan te raden.

In een woning een vloer laten kristalliseren?  Een keer per jaar of zelfs per twee jaar is voldoende, mits de vloer goed wordt onderhouden. Deze vloer zal niet zwaar worden belast. We raden wel aan de vloer te impregneren.

Renovatie, onderhoud of een vloer laten leggen?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor het gieten, leggen of renoveren van uw vloer, inclusief opties zoals gietvloeren, betonvloeren en tapijtreiniging, of het schoonmaken van inloopmatten?

Vraag ons dan om een vrijblijvende offerte!

Wilt u liever iemand spreken, neem telefonisch contact met ons op via 0599-650299

Vloervernieuwing

Vloerrenovatie omvat niet alleen onderhoud, maar biedt ook de mogelijkheid om volledig nieuwe vloeren te leggen! Wellicht kunnen wij u aangenaam verrassen met een concurrerende offerte, of het nu gaat om renovatie of het leggen van geheel nieuwe vloeren!

Heeft u een andere vraag? Gebruikt u dan a.u.b. ons contactformulier!

Tags

GRATIS EEN OFFERTE?

Vraagt u gerust een kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw bedrijf, woning en/of situatie aan.