Desinfecteren voor een gezond binnenmilieu

Allergenen stoffen

Veel problemen met het binnenmilieu worden veroorzaakt door de aanwezigheid van stofmijten, bacteriën, virussen, sporen en schimmels die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van allergenen stoffen. Allergenen stoffen zijn geen beestjes maar moleculaire structuren. Deze beestjes hebben een irriterende werking. Een van de meest voorkomende allergenen zijn de uitwerpselen van de huisstofmijt.

De huisstofmijt leeft van huidschilfers, daarom treffen we ze veel aan op stoelen en in tapijt. Ook de filterende werking van tapijt en meubelstoffen is de oorzaak van de grote concentratie micro-organisme. Goed om te weten: reinigen alleen is niet doeltreffend!

Verwijdering van micro-organismen

Vloervernieuwing.nl desinfecteert met een uniek ozon reinigingssyteem. Ozon reinigt 2500 maal effectiever dan chloor, terwijl het alleen zuurstof als residu achterlaat. Dit betekent een enorme ontlasting van het milieu. Ozon is een kleurloos gas, waarvan de samenstelling heel eenvoudig is. Het is eigenlijk niets meer dan een bijzondere vorm van zuurstof, dat in de scheikunde aangeduid wordt met het symbool O2.

Onder bepaalde condities wordt daar nog een derde atoom aan toegevoegd, zodat O3 (ozon) ontstaat. Het ozongas lost als het ware vanzelf weer op. De belangrijkste eigenschap van ozon is de desinfecterende werking. Het vernietigt bacteriën, schimmels, virussen, stof-mijten en sporen. Dit berust op de zeer sterke oxidatiekracht van ozon, iets waartegen microorganisme geen verweer hebben. Ozon wordt dan ook op grote schaal gebruikt bij het ontsmetten van zwembaden, bij zuivering van rioolwater, bij de productie van drinkwater en in de gezondheidszorg

Desinfecteren: bewezen effectief

Onafhankelijk universitair onderzoek heeft de werking van de door Vloervernieuwing.nl toegepaste Ozon-techniek aangetoond. Vloervernieuwing.nl maakt als organisatie gebruik van deze unieke vorm van reiniging. Onafhankelijke adviesbureaus voor luchtkwaliteit en hygiëne kunnen objectief en herleidbaar de kwaliteit van de reiniging meten.

GRATIS EEN OFFERTE?

Vraagt u gerust een kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw bedrijf, woning en/of situatie aan.