Dag van de Vloer: vloeronderhoud is behoud

Op deze eerste lentedag van het jaar vieren wij de ‘Dag van de Vloer’. Een mooi moment om extra stil te staan bij het onderhoud van vloeren. Vloeronderhoud is behoud!

Vloeren hebben veel te lijden. Dagelijks belasten we een vloer door met schoenen binnen te lopen, met stoelen en tafels te schuiven, spelende kinderen maar ook huisdieren. Sommige vloeren kunnen tegen een stootje, zoals een gietvloer. Bij het aanschaffen van een nieuwe vloer is het altijd aan te raden rekening te houden met de belasting van de vloer.

De grootste boosdoener

Wist je dat zand de grootste boosdoener is? Fijne zandkorrels blijven vaak onder schoenzolen zitten. Deze korrels veroorzaken juist de meeste krassen op een vloer.

Deurmat bij entree

We adviseren dan ook altijd te investeren in een goede deurmat, een schoonloopmat, bij elke entree. Deze mat heeft stugge en rechte polen, die het vuil onder de schoenzolen vandaan schraapt. Zand blijft daardoor achter in de mat. Beter voor de vloer én minder stofzuigen in huis of op kantoor.

Een tip: plaats altijd viltjes onder de poten van een (nieuwe) stoel, bank en/of tafel. Door te schuiven met stoelen en tafels kunnen diepe, lelijke beschadigingen worden veroorzaakt.

Geef je vloer een beetje extra aandacht, niet alleen vandaag. Je zal zien dat je vloer veel langer mooi blijft. Vloeronderhoud is behoud!

GRATIS EEN OFFERTE?

Vraagt u gerust een kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw bedrijf, woning en/of situatie aan.