Nieuws Tip Bescherm je houtenvloer


Voorkomt krassen op je houtenvloer


Nieuws Tip Bescherm je houtenvloer

Bescherm je houtenvloer, eikenvloer, visgraatvloer, of parketvloer tegen krassen - Adviezen van Vloervernieuwing.nl uit Stadskanaal (Groningen).

Een prachtige houten vloer brengt niet alleen sfeer in je huis, maar gaat ook nog eens lang mee. Het is dan vanzelfsprekend dat je wilt dat je vloer er zo lang mogelijk mooi uitziet. In dit artikel delen we adviezen van Vloervernieuwing.nl (uit Stadskanaal) over hoe je jouw eikenvloer, visgraatvloer of parketvloer kunt beschermen tegen krassen en vocht.

**Voorkom krassen en vocht:**

Het begint met het minimaliseren van vuil en vocht dat naar binnen wordt gebracht.

Controleer altijd je schoenzolen voordat je naar binnen gaat om ongewenste krassen te voorkomen. Het is het beste om je schoenen uit te doen bij binnenkomst.

Investeer ook in hoogwaardige deurmatten; een droogloopmat buiten schraapt grof vuil van de zolen en een schoonloopmat binnen absorbeert vocht. Door deze tips te volgen, vermijd je onnodige schade aan je vloer.

**Houd de vloer schoon:**

Hoewel het onmogelijk is om al het vuil buiten te houden, kun je krassen voorkomen door regelmatig schoon te maken.

Gebruik een stofzuiger die soepel over de vloer rolt en geen krassen achterlaat. Dweil de vloer met mate, omdat overmatig vocht schadelijk kan zijn voor hout. Dweil ook in de richting van de planken om te voorkomen dat te veel vocht tussen de naden komt.

**Bescherm de vloer tegen meubels:**

Denk niet alleen aan het beschermen van de vloer, maar ook aan je meubels. Schuivende stoelen zijn een belangrijke oorzaak van krassen.

Bescherm je houten vloer tegen dit soort schade door gebruik te maken van meubelglijders met schroef, stoeldoppen inbuis, of vloerglijders voor buisframes. Scratch no More biedt vloerbescherming die ervoor zorgt dat jouw vloer optimaal beschermd wordt.

**Voorzie je vloer van een beschermlaag:**

Geef je houten vloer extra bescherming door het aanbrengen van een olie-, lak- of waxlaag. Dit maakt je vloer resistenter tegen krassen en heeft tevens een vochtafstotende werking.

Olie, lak en hardwax hebben elk hun eigen voordelen en beïnvloeden het uiterlijk van je vloer op verschillende manieren. Informeer jezelf goed voordat je een keuze maakt.

Een beschermlaag zorgt ervoor dat je vloer langer mooi blijft en de sfeer behoudt. Vertrouw op de adviezen van Vloervernieuwing.nl uit Stadskanaal voor een duurzame bescherming van jouw kostbare vloer.

GRATIS EEN OFFERTE?

Vraagt u gerust een kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw bedrijf, woning en/of situatie aan.