Hoe lang gaat een gietvloer mee?

Een gietvloer is een duurzame en naadloze vloerafwerking die bekend staat om zijn lange levensduur. Hoe lang een gietvloer precies meegaat, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type gietvloer, de kwaliteit van het materiaal en de mate van onderhoud. In dit artikel zullen we uitleggen hoe lang een gietvloer gemiddeld meegaat en wat u kunt doen om de levensduur van uw gietvloer te verlengen.

Gemiddelde levensduur van een gietvloer

Over het algemeen gaat een gietvloer gemiddeld tussen de 15 en 30 jaar mee. Dit hangt af van het type gietvloer, de dikte van de laag en de kwaliteit van het materiaal. Sommige gietvloeren hebben een kortere levensduur dan andere, zoals een epoxy gietvloer. Deze gaat meestal ongeveer 15 jaar mee. Een polyurethaan gietvloer gaat daarentegen gemiddeld zo’n 20 tot 25 jaar mee en een cementgebonden gietvloer zelfs tot 30 jaar. Het is belangrijk om te weten dat dit slechts een indicatie is en dat de levensduur van een gietvloer kan variëren afhankelijk van het onderhoud en het gebruik van de vloer.

Onderhoud van een gietvloer

Een belangrijke factor bij het bepalen van de levensduur van een gietvloer is het onderhoud van de vloer. Een gietvloer is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden, maar het is nog steeds belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om de levensduur van de vloer te verlengen.

Stofzuigen of vegen van de vloer is de meest effectieve manier om vuil en stof van de vloer te verwijderen. Zorg er wel voor dat de borstel of stofzuiger geen krassen maakt op de vloer. Gebruik daarnaast een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel om vlekken en vuil te verwijderen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en schuursponsjes, omdat deze krassen op de vloer kunnen maken. Zorg er ook voor dat u geen vochtig doekje op de vloer laat liggen, omdat dit vlekken en verkleuring kan veroorzaken.

Om de levensduur van uw gietvloer te verlengen, is het aan te raden om uw vloer periodiek te laten behandelen. Zo kan een specialist bijvoorbeeld een nieuwe beschermlaag op de vloer aanbrengen of kleine beschadigingen repareren. Hierdoor blijft de vloer langer mooi en gaat hij langer mee.

Gebruik van de gietvloer

Naast onderhoud is ook het gebruik van de gietvloer van invloed op de levensduur. Het is bijvoorbeeld belangrijk om scherpe objecten te vermijden en meubels voorzichtig te verplaatsen om krassen te voorkomen.

GRATIS EEN OFFERTE?

Vraagt u gerust een kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw bedrijf, woning en/of situatie aan.