Hoe verwijder ik lijmvlekken van een PVC vloer?

Lijmvlekken op PVC-vloeren kunnen een onaangename uitstraling hebben en de levensduur van de vloer verkorten als ze niet tijdig worden verwijderd. Gelukkig zijn er verschillende methoden om lijmvlekken van PVC-vloeren te verwijderen, afhankelijk van het type lijm dat is gebruikt. Hieronder vindt u een aantal tips om lijmresten op een PVC-vloer te verwijderen.

  1. Verwijder de overtollige lijm: Gebruik een plastic spatel of een schraper om de overtollige lijm voorzichtig van de vloer te schrapen. Vermijd het gebruik van metalen voorwerpen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen.

  2. Verwijder de lijm met water en zeep: Vul een emmer met warm water en voeg een paar druppels afwasmiddel toe. Dompel een schone doek of een zachte spons in de oplossing en wring hem uit. Gebruik de doek of spons om de lijmresten voorzichtig van de vloer te wrijven. Spoel de vloer af met schoon water en droog hem af met een droge doek.

  3. Gebruik azijn: Als water en zeep niet werken, kunt u azijn proberen. Meng gelijke delen water en witte azijn en breng het mengsel aan op de lijmresten. Laat de azijn enkele minuten inwerken en gebruik vervolgens een schone doek of spons om de lijmresten voorzichtig weg te vegen. Spoel de vloer af met schoon water en droog hem af.

  4. Gebruik nagellakremover: Als de lijmresten hardnekkig zijn, kunt u nagellakremover gebruiken. Breng een kleine hoeveelheid nagellakremover aan op een schone doek en wrijf voorzichtig over de lijmresten. Wees voorzichtig bij het gebruik van nagellakremover, omdat het de afwerking van de vloer kan beschadigen. Spoel de vloer af met schoon water en droog hem af.

  5. Gebruik een commerciële lijmverwijderaar: Als geen van de bovenstaande methoden werkt, kunt u een commerciële lijmverwijderaar proberen. Zorg ervoor dat u een lijmverwijderaar kiest die veilig is voor PVC-vloeren en volg de instructies op de verpakking.

Tips:

  • Test altijd een klein deel van de vloer voordat u begint met het verwijderen van de lijm, om er zeker van te zijn dat de methode geen schade toebrengt aan de vloer.
  • Gebruik nooit schuurmiddelen of schurende sponzen om de lijmresten te verwijderen, omdat deze krassen op de vloer kunnen veroorzaken.
  • Wees voorzichtig bij het gebruik van chemicaliën om lijmresten te verwijderen, omdat sommige chemicaliën de afwerking van de vloer kunnen beschadigen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van leggen of renoveren van uw PVC vloer, Of wilt u een nieuwe PVC kopen ook hiervoor kunt u bij G.O.P. de Boer terecht

Vraag ons dan om een vrijblijvende offerte!

Tags

GRATIS EEN OFFERTE?

Vraagt u gerust een kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw bedrijf, woning en/of situatie aan.