Wat is een AB eikenhouten vloer?

Een AB eikenhouten vloer is een type eikenhouten vloer waarbij de planken worden gesorteerd op basis van de mate van noesten en kleurverschillen in het hout. De sortering van de planken gebeurt op basis van het zogenaamde 'A/B-sorteringssysteem'.

In dit systeem worden de planken verdeeld in twee klassen: A-klasse en B-klasse. De A-klasse bestaat uit planken met weinig tot geen noesten en een egale kleur. De B-klasse bestaat uit planken met meer noesten en kleurverschillen.

Een AB eikenhouten vloer bevat zowel A- als B-klasse planken, waardoor deze vloeren een natuurlijke uitstraling hebben en een goede balans tussen rustieke en moderne elementen. AB eikenhouten vloeren worden vaak gebruikt in zowel klassieke als moderne interieurs, vanwege hun tijdloze uitstraling en duurzaamheid.

Het is belangrijk om te weten dat de term AB eikenhouten vloer niet altijd gestandaardiseerd is. De sortering van planken kan per leverancier verschillen, waardoor de kwaliteit en uitstraling van een AB eikenhouten vloer kan variëren. Het is dus verstandig om goed te informeren naar de sortering van de planken bij de aankoop van een AB eikenhouten vloer.

GRATIS EEN OFFERTE?

Vraagt u gerust een kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw bedrijf, woning en/of situatie aan.