Wat is de laatste trend in vloeren?

De laatste trend in vloeren verschilt per regio en land, maar er zijn een aantal wereldwijde trends te onderscheiden.

Een belangrijke trend is duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Consumenten zijn steeds bewuster van hun ecologische voetafdruk en zoeken naar alternatieven die minder schadelijk zijn voor het milieu. Vloeren gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, kurk en zelfs gerecyclede materialen worden steeds populairder.

Een andere trend is het gebruik van patroonvloeren en gedurfde ontwerpen. Consumenten willen hun vloer gebruiken als een manier om een statement te maken en om hun persoonlijke stijl uit te drukken. Denk hierbij aan tegelpatronen, mozaïeken, retro patronen en geometrische ontwerpen.

Een derde trend is de opkomst van luxe vinyltegels (LVT) en rigide core vinylplanken (SPC). Dit zijn vloeren die eruitzien als houten of stenen vloeren, maar veel duurzamer en onderhoudsvriendelijker zijn. Deze vloeren zijn waterbestendig en kunnen worden gebruikt in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.

Ten slotte is er een trend naar vloeren die gemakkelijk te installeren zijn. Consumenten willen soms ook zelf hun vloeren kunnen installeren zonder de hulp van Vloervernieuwing.nl. Daarom worden klikvloeren en zwevende vloersystemen steeds populairder. Wilt u tocht liever hulp, neem dan contact met ons op.

Al met al zijn duurzaamheid, persoonlijke stijl, gemak en onderhoudsvriendelijkheid belangrijke trends in de vloerenindustrie op dit moment

GRATIS EEN OFFERTE?

Vraagt u gerust een kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw bedrijf, woning en/of situatie aan.