Renovatie mozaïek vloer in buurthuis MellensHorst


Renovatie mozaïek vloer in buurthuis MellensHorst

Renovatie Eiken mozaïek vloer in het buurthuis MellensHorst in Haren

In Buurthuis de MellensHorst in Haren was er werk aan de winkel na een gevalletje waterschade. Voor onze ervaren vakman Jan-Willem, die al ruim 20 jaar bij G.O.P. de Boer werkt, was deze klus geen bijzondere uitdaging.

Jan-Willem begon met de voorbereiding van al het houtwerk. Een mozaïekvloer van afzeliahout, zoals deze, ligt niet zomaar in het schap. Daarom leverde Jan-Willem maatwerk door het parket zelf te maken, precies op de juiste dikte, breedte en lengte. Vervolgens werden de afzeliahouten plankjes in het patroon gelegd en verlijmd.

Na het leggen werd de vloer volledig geschuurd en behandeld met 2K Olie Naturel, wat resulteerde in een prachtig herstelde vloer die er weer als nieuw uitziet. Dankzij de vakmanschap van Jan-Willem en het hoogwaardige afzeliahout is de vloer van Buurthuis de MellensHorst weer klaar voor jarenlang gebruik.

Mozaïekvloer van Afzeliahout: Duurzaam en Stijlvol

Een mozaïekvloer van afzeliahout combineert unieke esthetiek met duurzaamheid, ideaal voor zowel woon- als commerciële ruimtes.

Kenmerken van Afzeliahout

  • Esthetiek: Warme kleur, fijne textuur, en unieke patronen voor een luxe uitstraling.
  • Duurzaamheid: Zeer slijtvast en bestand tegen vocht en schimmels, geschikt voor diverse omgevingen.
  • Onderhoud: Makkelijk te schuren en behandelen, vereist weinig onderhoud om jarenlang mooi te blijven.
  • Milieuvriendelijk: Vaak afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Toepassingen

  • Woonkamers en Slaapkamers: Voor een warme, uitnodigende sfeer.
  • Keukens en Badkamers: Vochtbestendig en duurzaam.
  • Commerciële Ruimtes: Ideaal voor kantoren en winkels door zijn duurzaamheid en stijl.
  • Sport- en Dansstudio's: Hard en stabiel, perfect voor intensief gebruik.

Een mozaïekvloer van afzeliahout is een duurzame, onderhoudsarme keuze die elke ruimte een stijlvolle en luxe uitstraling geeft.

Meer over Afzelia

Afzelia: Een Veelzijdig en Duurzaam Hout

Afzelia is een duurzame houtsoort, geliefd om zijn uitstekende eigenschappen en brede toepassingen. Om de kwaliteit te waarborgen, moet het hout goed gedroogd zijn (maximaal 14% vochtgehalte) en moeten inhoudsstoffen van het oppervlak worden verwijderd met ammonia. Voor buitentoepassingen is een blanke afwerking niet aanbevolen vanwege snelle slijtage. In aanraking met cement of beton moet afzelia behandeld worden met een waterdichte, alkalibestendige verf om verpulvering te voorkomen.

Duurzaamheid en Bestandheid

Afzelia is zeer duurzaam tegen schimmels, maar minder tegen termieten en bij langdurig contact met vocht of slecht geventileerde ruimtes. Het kernhout is moeilijk te impregneren, terwijl het spinthout wat gemakkelijker te behandelen is. De natuurlijke inhoudsstoffen, zoals de gele kleurstof afzeline, kunnen vlekken veroorzaken en zijn wateroplosbaar, wat de duurzaamheid onder natte omstandigheden vermindert.

Bijzonderheden en Gebruik

Afzelia komt in zowel Afrikaanse als Aziatische soorten voor, waarbij de Aziatische varianten vergelijkbaar zijn met merbau. Het hout bevat veel inhoudsstoffen, is goed bestand tegen zuren, maar kan in contact met ijzer corrosie veroorzaken. Daarom is het gebruik van koperen, messing of roestvrij bevestigingsmateriaal aanbevolen voor buitentoepassingen.

Dankzij zijn sterkte, stabiliteit en weerbestendigheid is afzelia geschikt voor diverse toepassingen: kozijnen, ramen, deuren, vloeren, sportvloeren, buiten- en binnenbetimmering, traptreden, banken, tuinmeubelen, en zelfs voor scheepsdekken en sluisdeuren. Ook is het ideaal voor draai- en beeldhouwwerk.

Kwaliteit en Certificering

Afzelia, zowel Afrikaans als Aziatisch, voldoet aan de KVT'95-normen voor houten gevelelementen. Dit betekent dat het gebruikt kan worden voor het maken van kozijnen met een KOMO-productcertificaat, wat de kwaliteit en betrouwbaarheid van het hout verder onderstreept.

Afzelia is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een veelzijdige en duurzame houtsoort met talrijke toepassingen, zowel binnen als buiten.

Renovatie, onderhoud of een vloer laten leggen?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor het gieten, leggen of renoveren van uw vloer, inclusief opties zoals gietvloeren, betonvloeren en tapijtreiniging, of het schoonmaken van inloopmatten?

Vraag ons dan om een vrijblijvende offerte!

Wilt u liever iemand spreken, neem telefonisch contact met ons op via 0599-650299

Vloervernieuwing

Vloerrenovatie omvat niet alleen onderhoud, maar biedt ook de mogelijkheid om volledig nieuwe vloeren te leggen! Wellicht kunnen wij u aangenaam verrassen met een concurrerende offerte, of het nu gaat om renovatie of het leggen van geheel nieuwe vloeren!

Heeft u een andere vraag? Gebruikt u dan a.u.b. ons contactformulier!

Tags

GRATIS EEN OFFERTE?

Vraagt u gerust een kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw bedrijf, woning en/of situatie aan.