Vloervernieuwing FB Pixel

Tapijt reinigen? Geen vlek is voor ons te gek!

Tapijt reinigen is een must om de levensduur van het tapijt / de vloerbedekking te verlengen. Evenals andere vloeren is ook vloerbedekking aan slijtage onderhevig. Hoe vaak je vloerbedekking van onderhoud dient te voorzien, is afhankelijk van een aantal factoren: de belasting (hoe vaak over het tapijt wordt gelopen), type vervuiling (zand, stof, vlekken, huisdieren en geuren), materiaalsoort en de reinigingsmethode. Een tapijt laten reinigen kan op meerdere manieren, maar niet elke reinigingsmethode is geschikt voor alle materialen. Laat je daarom altijd goed voorlichten!

Methoden tapijt reinigen

Bij tapijtreiniging is het van groot belang om eerst te kijken met wat voor type tapijt / de vloerbedekking we te maken hebben. Hierop passen we de reinigingsmethode aan. We willen onder andere voorkomen dat het tapijt / de vloerbedekking krimpt. Voor het reinigen van tapijt zijn een aantal geschikte reinigingsmethode.

Onderhoudsreiniging tapijt met Rotowash

Voor het reinigen van de bovenste laag van het tapijt gebruiken we in de meeste gevallen de Rotowash machine. De machine beschikt over speciale borstels, die uitstekend inzetbaar zijn voor het verwijderen van vlekken, (voor-)reinigen van zware vervuiling en het opfrissen va geïmpregneerde tapijten. Ter voorbereiding nevelen we het tapijt / de vloerbedekking in met een reinigingsmiddel of gecarboniseerd (koolzuurgas) water. Daarna wordt deze gereinigd met de Rotowash.

Dieptereiniging tapijt

Een dieptereiniging zorgt ervoor dat het diepste vuil grondig uit het tapijt / de vloerbedekking wordt verwijderd. We behandelen het tapijt / de vloerbedekking voor met een speciaal reinigingsmiddel. Daarna spuiten we onder passende hoge druk heet water (afhankelijk van het materiaal) diep in het tapijt. Het water wordt ook direct weer opgezogen.

Sproei-extractiemethode tapijtreiniging

Voor een dieptereiniging bij particulieren of kleine tapijtoppervlakken bij bedrijven of instellingen maken we gebruik van een portable sproei-extractiemachine. Deze machine is te vergelijken met een grote stofzuigen.

Dieptereiniging tapijt – sproei-extractiemethode met Truckmount

Voor dieptereinigingen met een omvang vanaf 150 vierkante meters, zetten we onze Truckmount in. De Truckmount is een unit die we in een aanhanger hebben gebouwd. Vanuit de aanhanger rollen we een lange slang uit die we op een kraan aansluiten. De unit zorgt er vervolgens voor dat het water wordt verwarmd.

Bij deze tapijtreiniging injecteren we heet water onder passende hoge druk in het tapijt of de vloerbedekking. Evenals bij de portable sproei-extractiemethode wordt het water ook met de Truckmount direct krachtig opgezogen. Voor we een dieptereiniging uitvoeren, controleren we eerst het type materiaal en de gradatie van de vervuiling. De voorschriften van de fabrikant zijn altijd leidend.

Voordeel tapijtreiniging Truckmount

 • De droogtijd van het tapijt is aanzienlijk korter dan met een portable sproei-extractiemachine.
 • Het vuile water wordt direct in de Truckmount opgevangen, waardoor het water op een verantwoorde manier wordt afgevoerd.

Tapijtreiniging voeren we altijd in stappen uit:

 • Voordat we het tapijt / het vloerkleed reinigen, zuigen we altijd eerst met een borstelstofzuiger.
 • Vervuilde plekken krijgen een extra behandeling.
 • Daarna beginnen we te reinigen op basis van koolzuur.
 • Afhankelijk van de vervuiling volgt een nabehandeling.
 • Eventueel extra bewerking van resterende vlekken.
 • Indien nodig zuigen we het tapijt nog een keer goed na.
 • Als laatste harken we de vezels van het tapijt op.

Wist je dat…

Vloerbedekking mede de kwaliteit van het binnenklimaat bepaalt? Stof trekt diep in de vezels. Juist stof bevat veel ziektekiemen. Door het lopen over de vloerbedekking wordt het stof verspreid. Jaarlijks het tapijt laten reinigen voorkomt niet alleen slijtage, maar ook bacteriën, virussen en schimmel.

Wat kan Vloervernieuwing.nl voor jou betekenen?

Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van tapijtreiniging zijn we in staat om materialen en vlekken snel te herkennen. We kunnen daardoor heel gericht advies geven, een tapijtreiniging uitvoeren of een onderhoudsplan voor jouw tapijt / vloerbedekking opstellen.

Waarom een onderhoudsplan?

Onderhoud is behoud. In een onderhoudsplan staat precies hoe jij jouw tapijt of vloerbedekking het beste kunt schoonmaken. We adviseren welk reinigingsmiddel je dient te gebruiken en de dosering reinigingsmiddel in combinatie met water. Daarnaast staat beschreven hoe vaak je een tapijtreiniging dient uit te voeren. Tevens geven we advies voor het verwijderen van onder andere een wijn, koffie of vetvlek. Geen vlek is gelijk.

Het onderhoudsplan dat we jou geven, betreft het behandelen van de bovenlaag van het tapijt / de vloerbedekking. Voor een dieptereiniging raden we aan om jaarlijks een van onze specialisten langs te laten komen. Alleen met stofzuigen zuig je het onderste vuil in het tapijt niet op!

Dáárom Vloervernieuwing.nl

 • Wij zijn SNA NEN-4400 gecertificeerd.
 • Onze werknemers zijn in het bezit van het VCA-certificaat.
 • Onze werknemers zijn in het bezit van een VOG.
 • Wij zijn snel en zeer flexibel, waardoor we in staat zijn onze werktijden aan te passen aan die van de klant.
 • We begrijpen het primaire proces van de klant en proberen deze zo min mogelijk te verstoren.

 

Tags

Wilt u meer items lezen of bekijken op onze website met het zelfde onderwerp als op deze pagina? Klikt u dan op een van de onderstaande tags.

GRATIS EEN OFFERTE?

Vraagt u gerust kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw bedrijf, woning en/of situatie aan.