Natuursteen zoeten en polijsten

Natuursteen zoeten waaronder graniet, marmer, travertin, hardsteen, leisteen, kwartsiet, zandsteen is voor de levensduur van uw vloer heel belangrijk. Deze steensoorten zijn prachtig om de vloer van uw woning of bedrijfspand mee te bekleden, maar zijn ook onderhevig aan slijtage.

Waarom natuursteen zoeten?

Wij zoeten natuursteen vloeren om vervuiling en slijtage tegen te gaan. De vloer krijgt eerst een grondige reiniging, zodat alle vetten, vuil en opbouw van onderhoudsmiddelen helemaal zijn verwijderd. Afhankelijk van het type steen en uw wensen omtrent de uitstraling van de vloer kan deze worden gepolijst waarna de vloer een mooie egale hoogglans krijgt. Eventuele beschadigingen aan de vloer worden gerepareerd tijdens de behandeling.

Om de vloer een extra bescherming te geven, kunnen we na het zoeten van de natuursteen de vloer afwerken met een beschermlaag. De vloer zal minder snel beschadigen. Ook vloeistoffen die op de vloer terechtkomen, kunnen niet direct in de steen (en de voeg) trekken. U voorkomt op deze manier vlekvorming. Naast vloeren kunnen ook trappen en plinten van natuursteen worden behandeld.

Natuursteen vloer kristalliseren

Voor minder beschadigde en al gevlakte natuursteen vloeren maken we gebruik van de reinigingstechniek ‘kristalliseren’. Met deze techniek wordt de vloer weer op glans gebracht. De kosten zijn beduidend lager dan natuursteen zoeten en polijsten. Kristalliseren is dan ook een uitstekende reinigingstechniek voor periodiek vloeronderhoud. Met periodiek vloeronderhoud behoudt u altijd een mooie vloer!

GRATIS EEN OFFERTE?

Vraagt u gerust een kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw bedrijf, woning en/of situatie aan.