Marmoleum onderhouden

Onderhoud en Schoonmaken van Marmoleum

Harde vloeren, linoleum en marmoleum, bestaan uit lijnzaadolie, hars, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Op de pigmenten en lak na, zijn al deze ingrediënten (97%) natuurlijk. Door de vele mogelijkheden qua design (vele kleuren en patronen mogelijk) en voorgaande milieuvoordelen zijn deze vloeren uiterst populair.

Qua onderhoud zijn er perfecte onderhoudssystemen voor deze vloeren. Afhankelijk van het object en het gebruik stellen wij dit graag samen met u op.

Strippen en Conserveren

Bij bestaande vloeren begint het onderhoud nagenoeg altijd met het strippen en conserveren van de vloer. Hierbij wordt alle vuil en aanwezige polymeerlagen van de vloer verwijderd. Met name oudere vloeren, met veel randvergoring (opbouw van polymeer van was aan de kant), dienen in eerste instantie tot een nul situatie te worden terug gebracht.

Machinale behandeling en reiniging van de vloer beslaat 75% van de werkzaamheden bij het strippen, echter is de menselijke kant van het werk een onmisbaar deel bij het strippen van deze vloeren. Het handmatig behandelen van de zijkant van de vloer en uiteraard ervaring met betrekking tot de (on)mogelijkheden van deze behandeling zijn onmisbaar.

GRATIS EEN OFFERTE?

Vraagt u gerust een kosteloos en zonder enige verplichting een advies voor uw bedrijf, woning en/of situatie aan.